MV5BNjUzODQ5MDY5NV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTc1NzcyMjE@._V1_SX214_AL_.jpgDonatello, Raffaello, Michelangelo és Leonardo. Amikor tizenéves suhanc voltam, már javában tombolt a „tininindzsa”-kór, a TV-ben ezerrel nyomatta a Cartoon Network az epizódokat, minden héten új szám jelent meg az újságárusoknál és talán még pár ügyefogyott számítógépes játék is napvilágot látott. Lehettem vagy öt-hat éves, mikor szülinapomra kaptam egy harciteknőcöt, ha nincs a dobozára írva, hogy Donatelló, akkor nem jöttem volna rá, hogy a dzsóval küzdő lilakendős műanyag karatekölyök nem más, mint egyike azoknak a fantasztikus, teknősalkatú de mégis kedves és hibbant srácoknak, akik abban az időben megfertőzték a fiatalok hősökért kiáltó hétköznapjait. Persze a szó pozitív értelmében, hisz a benyomható fejű, majd a két lábat összepréselve a péncélozott fejet kilökő kis bábu egy apró mementó volt a fiatalkorom hobókos ketyeréi közül, de személyesen sosem voltam harciteknőc fan.

A rövid bevezető után akkor a film. A Tininindzsa harciteknőc filmváltozata kicsit merész vállalkozásnak tűnik, hiszen most akkor vagy egy félanimált Avatart kapunk, vagy egy jelmezbált a 80-as évek módjára. És lám, a kompjúteres technológia csodákra képes, olyan tökéletesen belevarázsolták a hétköznapjainkba ezt a négy alakot, no meg a többieket, Szecska mestert, Zúzót és a gyönyörűszép Aprilt, hogy az ember csak ámul és bámul. Persze azért egy-két effekt elég lagymatagra sikerült, összességében a történeten kívül egész jól alakít a film. Az izgalmas jeleneteket feloldják a szórakoztató poénok és a teknőcök örökös zrikálásai, a megható Szecska mester története pedig megadja a Zúzó elleni küzdelem alaphangját. Kicsit nehéz elképzelni, hogy hogyan tudták eddig eltitkolni létüket, de amikor megvan a kontakt, akkor már tudni fogjuk, hogy nem hiába. Batman, Superman egyedül nyomja, Iron Man néha karöltve tolja Thorral, a teknőcök mindenhova csak és kizárólag együtt mennek, mert a csapat nem lehet egész Donatello, Raffaello, Michelangelo és Leonardo nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mrcsan.blog.hu/api/trackback/id/tr926888539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása